кухня України

1..10  ::  11..14


Гуляш

Для приготування ГУЛЯШУ нам знадобиться:
Яловичина (м’якоть) – 500 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква – 1 шт.
Томатна паста – 2-3 ст.л.
Борошно пшеничне – 2 ст.л.
Паприка молота солодка – 1 ст.л.
Вода – 100-200 мл
Дрібка солі, лавровий листочок, олія для смаження.

Оладки на кефірі

Для приготування ОЛАДОК на кефірі нам знадобиться:
Кефір 2,5% – 0,5 л.
Цукор – 3-4 ст.л.
Сіль – 1 ч.л.
Борошно пшеничне – 320 г
Сода – 1 ч.л.
Ванільний цукор – 1 пак.
Олія для випікання оладок

Яблучне повидло

Для приготування ЯБЛУЧНОГО ПОВИДЛА нам знадобиться:
Яблука - 2 кг
Цукор – 1кг
Вода – 250 мл

Сирники

Для приготування СИРНИКІВ нам знадобиться:
Сиркова маса або сир - 600 г
Яйця - 2 шт.
Борошно пшеничне - 130-150 г (плюс борошно для підпилу)
Дрібка солі, олія для смаження, сметана, листочки м'яти для прикрашання.
Якщо використовується сир, то до всього перерахованого потрібен ще цукор - 5-6 ст.л., ванільний цукор - 1 ч.л. або цедра половини лимона.

ПАСКА

Для приготування ПАСКИ нам знадобиться:
На 2,5 кг борошна: 1,5 склянки молока, 6 яєць, 300 г вершкового масла або маргарину, 1,5-2 склянки цукру, 40-50 г дріжджів, 3/4 чайної ложки солі, 150 г родзинок, 50 г цукатів , 50 г мигдалю, 5-6 подрібнених на порошок зерен кардамону.

Зрази картопляні з грибами

Для приготування ЗРАЗ КАРТОПЛЯНИХ З ГРИБАМИ нам знадобиться:
Картопля – 5-6 шт.
Яйця – 4 шт.
Молоко – 3 ст.л.
Сіль - 1 ст.л. без горки
Олія соняшникова для смаження, борошно пшеничне або сухарі для панірування.

Для начинки:
Гриби (печериці) – 1 кг
Яйця – 5 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Дрібно порізана зелень кропу – 2 ст.л.
Вершкове масло – 50-70 г
Сіль, перець чорний за смаком, олія для пасерування та смаження.

Зрази м’ясні

Для приготування ЗРАЗ М’ЯСНИХ нам знадобиться:
Фарш м’ясний – 1 кг
Хліб білий черствий – 500 г (розмочений у воді)
Яйця – 2 шт.
Молоко – 3 ст.л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Перець чорний мелений, коріандр мелений, мускатний горіх мелений – по ½ ч.л.
Сіль - 1 ст.л. без верха
Олія соняшникова для смаження, борошно пшеничне або сухарі для панірування.

Для начинки:
Круто зварені яйця – 5 шт.
Невелика ріпчаста цибулина – 1 шт.
Дрібно нарідана зелень кропу – 2 ст.л.
Вершкове масло – 50-70 г
Сіль, перець чорний за смаком, олія для пасерування та смаження.

Млинці з грибами

Для приготування МЛИНЦІВ З ГРИБАМИ нам знадобиться:
Для тіста:
Яйця – 2 шт.
Борошно – 300 г
Молоко – 750 мл
Цукор – 1 ст.л.
Олія – 2 ст.л.
Дрібка солі, олія для смаження, вершкове масло для змащування млинців.

Для начинки:
Печериці – 300 г
Вершкове масло – 50 г
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Сіль та перець за смаком

Млинці з м'ясом

Для приготування МЛИНЦІВ З М’ЯСОМ нам знадобиться:
Для тіста:
Яйця – 2 шт.
Борошно – 300 г
Молоко – 750 мл
Цукор – 1 ст.л.
Олія – 2 ст.л.
Дрібка солі, олія для смаження, вершкове масло для змащування млинців.

Для начинки:
Відварене м'ясо (м’якоть) або філе курки – 300 г
Вершкове масло – 50 г
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Сіль та перець за смаком

Голубці м'ясні

Для приготування ГОЛУБЦІВ М’ЯСНИХ нам знадобиться:
М'ясо (м’якоть) – 300 г
Капуста білоголова – 800 г (один середній качан)
Крупа (рис, пшоно) – ½ скл.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Борошно пшеничне – 1 ст.л.
Томатна паста – 2 ст.л.
Олія – 3-5 ст.л.
Сметана – 1-2 ст.л.
Вода – 1 скл.
Сіль, перець за смаком.

1..10  ::  11..14