Нотатки кулінара

Шоколад: користь чи шкода?

А чи може шоколад бути корисним? Чим корисний шоколад? Чи є шоколад шкідливим?
У цій статті поговоримо про користь і шкоду шоколаду.

Нове Божоле - свято вина у Франції

Третій четвер листопада. Північ. Глухий стукіт у дерев'яну бочку і звук корка, що вилітає. Звучний голос прокричав: "Le Beaujolais Nouveau est arrive!" («Нове Божоле прибуло!»).
Так починається одне з найвідоміших та унікальних гастрономічних святкувань Франції присвячене молодому вину Божоле.

Шоколад – як обрати якісний?

«А чи не з'їсти мені шоколадку?» - подумали ви та вирушили до найближчої продуктової крамниці за заповітним смаколиком. Ось він - ваш улюблений кондитерський відділ. Із завмиранням у серці ви глянули на полиці, де акуратними стовпчиками, чиясь турботлива рука, виставила шоколадні плитки: червоненькі, зелененькі, жовтенькі, великі та маленькі, з наповнювачем йогурт і з горішками та родзинками, дорогі і не дуже. І тут ви зрозуміли: асортимент великий, а яким має бути справжній шоколад ви й гадки не маєте. Не біда, давайте разом розберемося, що на полиці шоколад, а що «кондитерська радість», тобто продукт, що приносить прибуток кондитерським компаніям і не має нічого спільного зі справжнім шоколадом.

Нове на сайтi

Нотатки кулінара