Австрійський торт «Захер» (Sashertorte)

Для приготування АВСТРІЙСЬКОГО ТОРТУ «ЗАХЕР» нам знадобиться:
Для тіста (діаметр форми – 21 см):
Борошно пшеничне – 225 г
Розпушувач – 5 г
Вершкове масло – 225 г (масло можна замінити маргарином)
Яйце куряче – 9 шт.
Цукор – 270 г
Цукрова пудра – 45 г
Вершки 10% – 3 ст.л.
Шоколад чорний, без наповнювачів – 90 г
Какао-порошок – 40 г
Для глазурі:
Шоколад чорний, без наповнювачів – 100 г
Вершки 10% – 2-3 ст.л.
Цукрова пудра – 2-3 ст.л., орієнтуйтесь на свій смак
Вершкове масло – 5 г (не замінювати маргарином!)

ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування АВСТРІЙСЬКОГО ТОРТУ «ЗАХЕР» на водяній бані розтоплюємо шоколад. Відділяємо жовтки від білків. М’яке вершкове масло, кімнатної температури, розтираємо з половиною норми цукру до однорідності, по одному ввести жовтки. Далі до яєчно-маляної суміші вливаємо розтоплений шоколад (шоколад має бути не гарячіший за 40°С), обережно перемішуємо, вводимо просіяне какао, цукрову пудру та вершки. Обережно перемішуємо.
Додаємо половину норми просіяного борошна, перемішуємо і вводимо другу половину борошна, перемішуємо.
З другою половиною цукру збиваємо охолоджені білки до стійких піків. Дуже обережно вводимо в тісто білки, перемішуємо згори-вниз.
У форму змащену маслом та застелену пергаментом, обережно вливаємо тісто.
Випікаємо при температурі 170°С приблизно 60 хв., духовку під час випікання не відкриваємо.
Готовому коржу даємо трохи охолонути та виймаємо з форми. Залишаємо його остигати на решітці при кімнатній температурі. Краще випікати коржі звечора, а наступного дня збирати торт.

Готуємо глазур.
Шоколад розтопити на водяній бані, додати вершки, цукрову пудру, перемішати. Перед тим як зняти глазур з водяної бані додати масло, перемішати до однорідності. Глазур готова.

Збираємо торт. Охолоджений корж розрізаємо вздовж і отримуємо два коржи. Обидва коржі, з одного боку змащуємо абрикосовим джемом і з’єднуємо коржі змащеними сторонами. Верх торта теж змащуємо джемом, поверх якого заливаємо глазур’ю.

Смачного!


Фото: Ельміра ГОРЕВА