Абрикосовий джем

Для приготування АБРИКОСОВОГО ДЖЕМУ нам знадобиться:
Абрикоси - 1 кг
Цукор – 500 г
Вода – 100 мл

ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування АБРИКОСОВОГО ДЖЕМУ беремо стиглі плоди. Промиваємо та видаляємо кісточки. Підготовлені абрикоси складаємо у посуд, в якому будемо варити джем, вливаємо воду, накриваємо кришкою та варимо на слабкому вогні 20-30 хв., поки плоди не стануть м’якими.
Абрикоси відкинути на друшляк, зливши відвар. До речі, з цього відвару можна зробити АБРИКОСОВИЙ СИРОП . З абрикосів робимо пюре за допомогою занурювального блендера (якщо блендера не має, можна скористатись м’ясорубкою або ситом).
Абрикосове пюре повернути до посуду, в якому готуватимемо джем, додати цукор та варити на слабкому вогні, часто помішуючи приблизно 1,5 години, до загустіння.
Готовий АБРИКОСОВИЙ ДЖЕМ розлити у підготовлені сухі, простерилізовані скляні банки, накрити сухими кришками та стерилізувати в киплячій воді близько 10 хв. Банки закатати, дати охолонути при кімнатній температурі.

Смачного!


Фото: Ельміра ГОРЕВА