Борщ домашній з пампушками

Для приготування БОРЩУ домашнього нам знадобиться:

М'ясо – 500-600 г,
4-5 середніх картоплин
1 середня морква
1 середній буряк,
Капуста білокачанна - 300 г
1 невеликій корінь петрушки
1 середня ріпчаста цибулина,
Олія - 3-4 ст.л.
Часник - 2-3 зубчика
Томатна паста - 2-3 ст.л.
Вода - 4 л
Сіль, молотий чорний перець, паприка, лавровий лист, свіжа зелень (кріп, петрушка), сметана.



ПРИГОТУВАННЯ:
У киплячу воду закладаємо, попередньо вимите та нарізане м'ясо. У мене яловичина, а ви самі обираєте, з яким м'ясом вам смакує більше. Варимо на невеликому вогні яловичину - приблизно 1,5 години, свинину - 50-60 хв., періодично знімаючи піну.
До бульйону кладемо очищену, помиту і нарізану часточками (або іншими видами нарізки, які вам більше подобаються) картоплю. Чекаємо доки закипить бульйон і закладаємо вимиту та нашатковану капусту.
Коли бульйон закипить повторно, заправляємо борщ заправкою. Варимо ще 15-20 хвилин, додаємо спеції та прянощі, очищений і помитий, пропущений через прес часник. Доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.

Заправка.
Поки вариться м'ясо, готуємо заправку для борщу. Для цього очищені та вимиті моркву й буряк натираємо на великій тертці, цибулю нарізаємо півкільцями.
На розігріту пательню вливаємо олію. У прогріту олію кладемо моркву, коли морква пустить сік і олія стане золотистого кольору, додаємо цибулю, пасеруємо до м'якості цибулі й кладемо буряк. Овочі тушимо приблизно 20 хвилин на невеликому вогні, періодично підливаючи м'ясний бульйон із каструлі, де вариться м'ясо. Наприкінці тушіння до овочів додаємо томатну пасту, ще трохи тушимо та знімаємо з вогню.


Подавати БОРЩ з ПАМПУШКАМИ у часниковій поливці, дрібно нарізаною зеленню і сметаною.

Смачного!


Фото: Ельміра ГОРЕВА