Пиріг з курятиною

Для приготування ПИРОГА З КУРЯТИНОЮ на кефірі нам знадобиться:
Для тіста (форма діаметром 26 см):
Кефір 2,5% – 0,2 л.
Сметана 15% - 100 г
Яйця – 3 шт.
Борошно пшеничне – 200 г
Цукор – 1 ч.л.
Сіль – ½ ч.л.
Розпушувач – 1 ч.л.
Олія для змащування форми

Для начинки:
Куряче філе відварне – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Масло вершкове – 50 г
Сіль – ½ ч.л.

ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування ПИРОГА З КУРЯТИНОЮ всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. В мисці з’єднуємо кефір, сметану, яйця, сіль, цукор, перемішуємо. Додаємо просіяне борошно, розпушувач і знов перемішуємо. Тісто має бути консистенції «густої сметани».
Відварне куряче філе нарізаємо кубиками, з’єднуємо з дрібно нарізаною цибулею та розтопленим вершковим маслом. Ретельно перемішуємо.
У форму, змащену олією та застеленою пергаментним папером, вливаємо половину тіста. Поверх тіста викладаємо начинку й заливаємо залишком тіста.
Випікаємо ПИРІГ З КУРЯТИНОЮ у, розігрітій до 180°С, духовці протягом 50-60 хв.
ПИРІГ З КУРЯТИНОЮ може чудово смакувати, як гарячим так і холодним.

Смачного!


Фото: Ельміра ГОРЕВА