Морозиво

Для приготування МОРОЗИВА нам знадобиться:
Молоко - 500 мл
Вершки 33-35% – 200 мл
Яєчні жовтки – 3 шт.
Цукор – 60-70 г
Ванільний цукор – 1 пак. (10 г)

ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування МОРОЗИВА молоко вливаємо до каструлі та при постійному помішуванні доводимо до кипіння на повільному вогні. Жовтки розтираємо з цукром і ванільним цукром до однорідної маси. Тонкою цівкою, при постійному помішуванні, вводимо жовтки в охолоджене до 36-40ᵒС молоко.
Суміш ставимо на маленький вогонь і варимо постійно помішуючи до загустіння. Далі суміш охолодити та поставити в холодильник на 30-40 хв.
Збиваємо вершки, акуратно перемішуючи з’єднуємо з охолодженою яєчно-молочною сумішшю. Переливаємо готову масу до пластикового контейнера з кришкою, призначеного для низьких температур, накриваємо кришкою та відправляємо до морозильної камери на 40-50 хв.
Виймаємо морозиво з морозильної камери, збиваємо міксером – це необхідно для того, щоб розбити кристали води та зробити морозиво однорідним і еластичним. Власне морозиво готове. Розкладаємо його по креманках, прикрашаємо ягодами, фруктами, сиропом, шоколадною крихтою і будь-чим, чого забажає ваша душа. Або відправляємо контейнер з морозивом до морозильної камери для зберігання.

Смачного!


Фото: Ельміра ГОРЕВА