Персиковий сироп

Для приготування ПЕРСИКОВОГО СИРОПУ нам знадобиться:
Персиковий відвар - 500 мл
Цукор – 500 г
або
Вода – 500 мл
Цукор – 1 кг
Персики – 1 кг

ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування ПЕРСИКОВОГО СИРОПУ беремо відвар, що залишився при приготуванні ПЕРСИКОВОГО ДЖЕМУ , додаємо цукор та уварюємо сироп приблизно 30 хв. до загустіння, періодично помішуючи та знімаючи піну.
Або
Стиглі плоди персиків промиваємо та видаляємо кісточки, складаємо у посуд, в якому будемо варити сироп, вливаємо воду, накриваємо кришкою та варимо на слабкому вогні 20-30 хв., поки плоди не стануть м’якими. Залишаємо на 1-2 години відстоятися.
Персики відкинути на друшляк, зливши відвар. Персиковий відвар повернути до посуду, в якому готуватимемо сироп, додати цукор та варити на слабкому вогні, часто помішуючи приблизно 1,5 години, до загустіння.
Готовий ПЕРСИКОВИЙ СИРОП розлити у підготовлені сухі, простерилізовані скляні пляшечки або баночки, накрити сухими кришками та стерилізувати в киплячій воді близько 10 хв. Пляшечки або баночки закатати, дати охолонути при кімнатній температурі.
Смачного!


Фото: Ельміра ГОРЕВА