Спеції та прянощі

Спеції та прянощі для кулінарії мають величезне значення. Звичайно, приготовлену страву, можна не перчити та не солити, але і картину можна малювати сірим олівцем. Спеції, приправи та прянощі надають світові кулінарії кольору та яскравості. Їжа має бути не тільки корисною, але й смачною!
Найголовніше правило у використанні спецій та прянощів – не нашкодь! Приправляти страву потрібно доречно і в міру, тому не нехтуйте нормами рецептів, адже пересолена чи переперчена страва не тільки не смачна, а й шкідлива для вашого здоров'я.
У цьому розділі ви познайомитеся зі спеціями та прянощами ближче, і переконаєтеся, що це справжні помічники на кухні.

Всім гарного настрою та смачного!


Ельміра ГОРЕВА, автор блогу yummytravel.com.ua


Перець

Воістину перець – найпопулярніша пряність. Червоний, чорний, білий, солодкий, гострий, запашний – це все різновиди перців. Батьківщиною червоного гострого перцю (також відомого як мексиканський, чилі, іспанський, турецький тощо) вважається Центральна Америка.

Сіль

Найдавніша приправа відома людству – кухонна харчова сіль (NaCl). Останнім часом дуже багато говорять про шкоду солі, про її згубний вплив на здоров'я людини. Дієтологи розробили безсольові дієти з метою знизити споживання солі людьми схильними до захворювань, пов'язаних з порушенням обміну речовин.