Другі страви


Гуляш

Для приготування ГУЛЯШУ нам знадобиться:
Яловичина (м’якоть) – 500 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква – 1 шт.
Томатна паста – 2-3 ст.л.
Борошно пшеничне – 2 ст.л.
Паприка молота солодка – 1 ст.л.
Вода – 100-200 мл
Дрібка солі, лавровий листочок, олія для смаження.

Зрази картопляні з грибами

Для приготування ЗРАЗ КАРТОПЛЯНИХ З ГРИБАМИ нам знадобиться:
Картопля – 5-6 шт.
Яйця – 4 шт.
Молоко – 3 ст.л.
Сіль - 1 ст.л. без горки
Олія соняшникова для смаження, борошно пшеничне або сухарі для панірування.

Для начинки:
Гриби (печериці) – 1 кг
Яйця – 5 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Дрібно порізана зелень кропу – 2 ст.л.
Вершкове масло – 50-70 г
Сіль, перець чорний за смаком, олія для пасерування та смаження.

Зрази м’ясні

Для приготування ЗРАЗ М’ЯСНИХ нам знадобиться:
Фарш м’ясний – 1 кг
Хліб білий черствий – 500 г (розмочений у воді)
Яйця – 2 шт.
Молоко – 3 ст.л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Перець чорний мелений, коріандр мелений, мускатний горіх мелений – по ½ ч.л.
Сіль - 1 ст.л. без верха
Олія соняшникова для смаження, борошно пшеничне або сухарі для панірування.

Для начинки:
Круто зварені яйця – 5 шт.
Невелика ріпчаста цибулина – 1 шт.
Дрібно нарідана зелень кропу – 2 ст.л.
Вершкове масло – 50-70 г
Сіль, перець чорний за смаком, олія для пасерування та смаження.

Млинці з грибами

Для приготування МЛИНЦІВ З ГРИБАМИ нам знадобиться:
Для тіста:
Яйця – 2 шт.
Борошно – 300 г
Молоко – 750 мл
Цукор – 1 ст.л.
Олія – 2 ст.л.
Дрібка солі, олія для смаження, вершкове масло для змащування млинців.

Для начинки:
Печериці – 300 г
Вершкове масло – 50 г
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Сіль та перець за смаком

Млинці з м'ясом

Для приготування МЛИНЦІВ З М’ЯСОМ нам знадобиться:
Для тіста:
Яйця – 2 шт.
Борошно – 300 г
Молоко – 750 мл
Цукор – 1 ст.л.
Олія – 2 ст.л.
Дрібка солі, олія для смаження, вершкове масло для змащування млинців.

Для начинки:
Відварене м'ясо (м’якоть) або філе курки – 300 г
Вершкове масло – 50 г
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Сіль та перець за смаком

Голубці м'ясні

Для приготування ГОЛУБЦІВ М’ЯСНИХ нам знадобиться:
М'ясо (м’якоть) – 300 г
Капуста білоголова – 800 г (один середній качан)
Крупа (рис, пшоно) – ½ скл.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Борошно пшеничне – 1 ст.л.
Томатна паста – 2 ст.л.
Олія – 3-5 ст.л.
Сметана – 1-2 ст.л.
Вода – 1 скл.
Сіль, перець за смаком.

Бендерики

Для приготування БЕНДЕРИКІВ нам знадобиться:

Для тіста:
Яйця курячі – 2 шт.
Сіль – 0,5 ч.л.
Молоко – 250 мл.
Борошно пшеничне – 4-5 ст.л. з гіркою
Олія – 2 ст.л.
Цукор – 1 ч.л.

Для начинки:
Куряче філе – 350-400г
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Сіль – 1 ч.л.
Перець чорний молотий – 0,5 ч.л.

Для кляру:
Яйця курячі – 2 шт.
Сіль - 0,5 ч.л.

Олія для смаження