Випічка
1..10 :: 11..11
Пиріг з курятиною
Для приготування ПИРОГА З КУРЯТИНОЮ на кефірі нам знадобиться:
Для тіста (форма діаметром 26 см):
Кефір 2,5% – 0,2 л.
Сметана 15% - 100 г
Яйця – 3 шт.
Борошно пшеничне – 200 г
Цукор – 1 ч.л.
Сіль – ½ ч.л.
Розпушувач – 1 ч.л.
Олія для змащування форми
Для начинки:
Куряче філе відварне – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Масло вершкове – 50 г
Сіль – ½ ч.л.
Оладки на кефірі
Для приготування ОЛАДОК на кефірі нам знадобиться:
Кефір 2,5% – 0,5 л.
Цукор – 3-4 ст.л.
Сіль – 1 ч.л.
Борошно пшеничне – 320 г
Сода – 1 ч.л.
Ванільний цукор – 1 пак.
Олія для випікання оладок
Австрійський торт «Захер» (Sashertorte)
Для приготування АВСТРІЙСЬКОГО ТОРТУ «ЗАХЕР» нам знадобиться:
Для тіста (діаметр форми – 21 см):
Борошно пшеничне – 225 г
Розпушувач – 5 г
Вершкове масло – 225 г (масло можна замінити маргарином)
Яйце куряче – 9 шт.
Цукор – 270 г
Цукрова пудра – 45 г
Вершки 10% – 3 ст.л.
Шоколад чорний, без наповнювачів – 90 г
Какао-порошок – 40 г
Для глазурі:
Шоколад чорний, без наповнювачів – 100 г
Вершки 10% – 2-3 ст.л.
Цукрова пудра – 2-3 ст.л., орієнтуйтесь на свій смак
Вершкове масло – 5 г (не замінювати маргарином!)
Болгарський яблучний пиріг
Для приготування БОЛГАРСЬКОГО ЯБЛУЧНОГО ПИРОГА нам знадобиться:
Яблука – 1-1,2 кг
Борошно – 1 склян.* (≈130 г)
Манка – 1 склян.* (≈150 г)
Цукор – 1 склян.* (≈180 г)
Молоко – 300 мл
Розпушувач – 2 ч.л.
Масло вершкове – 50 г + для змащування форми
Кориця мелена – 2 ч.л.
*Склянка 200 мл
Пісочний пиріг «Крістіан»
Для приготування ПІСОЧНОГО ПИРОГА «КРІСТІАН» нам знадобиться:
Для тіста (діаметр форми – 21 см):
Борошно пшеничне – 400 г
Розпушувач – 2 ч.л.
Вершкове масло – 200 г (масло можна замінити маргарином)
Яйце куряче – 2 шт.
Цукор – 100 г
Сіль – ½ ч.л.
Для начинки:
Сир кисло-молочний 5% – 400 г
Сметана 15% – 200 г
Цукор – 150 г
Яйце куряче – 1 шт.
Борошно пшеничне – 3 ст.л.
Улюблені ягоди або фрукти
ПАСКА
Для приготування ПАСКИ нам знадобиться:
На 2,5 кг борошна: 1,5 склянки молока, 6 яєць, 300 г вершкового масла або маргарину, 1,5-2 склянки цукру, 40-50 г дріжджів, 3/4 чайної ложки солі, 150 г родзинок, 50 г цукатів , 50 г мигдалю, 5-6 подрібнених на порошок зерен кардамону.
Цукрова глазур
Для приготування ЦУКРОВОЇ ГЛАЗУРІ нам знадобиться:
Цукор - 1 стакан
Желатин - 1 чайн.л.
Вода - 6 ст.л.
Сік чверті лимона
Крепи - тонкі французькі млинці
Для приготування КРЕПІВ нам знадобиться:
Борошно пшеничне – 2 скл.*
Молоко – 2 скл.*
Яйце – 2 шт.
Розтоплене вершкове масло – 2 ст.л.
Цукор – 1 ч.л.
Сіль – 1/3 ч.л.
Олія для смаження
*склянка об’ємом 200 мл
Австрійський яблучний пиріг
Для приготування АВСТРІЙСЬКОГО ЯБЛУЧНОГО ПИРОГА нам знадобиться:
Яйця – 4 шт.
Борошно пшеничне – 300 г
Цукор – 250 г
Розпушувач – 1 ч.л.
Яблука солодких сортів – 1 кг
Кориця молота з цукром – 2-3 ч.л.
Вершкове масло (маргарин) для змащування форми
Для прикрашання:
Цукрова пудра
Роз’ємна форма для випікання 20-23 см
Пампушки до борщу
Для приготування ПАМПУШОК нам знадобиться:
Для тіста:
Борошно пшеничне – 500 г
Вода тепла – 220 мл
Дріжджі сухі – 1 ч.л.
Олія – 12 г ( і трохи олії для змащування дека)
Сіль – 0,5 ч.л.
Цукор – 35 г
Яйце для змащування пампушок перед випіканням
Для часникової поливки:
Олії – 2 ст.л.
Вода кип'ячена холодна – 1 ст.л.
Часник – 2-3 зубчика
Сіль – 1 дес.л.
Свіжа зелень петрушки.
1..10 :: 11..11